Auf der Konferenz der International Society for Eighteenth-Century Studies (ISECS) / Societé internationale d'étude du dix-huitième siècle (SIEDS), die vom 14. bis zum 19. Juli 2019 in Edinburgh (Scotland) stattfindet, werden aus dem Kreis des IZEA mehrere Panels durchgeführt:

1. Correspondances et Représentations des identités nationales au 18e siècle - La lettre entre les nations / Correspondences and Representations of National Identityin the Eighteenth Century - Letters between Nations Double panel: Chair: Prof. Dr. Elisabeth Décultot / Prof. Dr. Nicolas Cronk

2. The Contribution of Images to the Enlightenment Agenda/ L'apport des images au programme des Lumières I Chair: Prof. Dr. Daniel Fulda (Halle) The Contribution of Images to the Enlightenment Agenda/ L'apport des images au programme des Lumières II Chair: Prof. Dr. Elisabeth Décultot (Halle)

3. Moral Self-Constitution: The Conscience in the Philosophy of the 18th century Chair: Dr. Frank Grunert

4. Shaping sacred space in the enlightenment 1 and 2 Double panel, Chair: Prof. Dr. Laura Stevens (University of Tulsa) Conveners: Prof. Dr. Sabine Volk-Birke (Halle), Prof. Dr. Anna Battigelli (Plattsburgh, USA)